Bro Ebit – SEB4K, TERHARU, MENANG1S syahadahkan adik Cina yang cantik & baik ini, moga cantik di dunia dan selamanya di syurga

Ebit Lew

SEB4K, TERHARU, MENANG1S syahadahkan adik cina yang cantik dan baik ini…

Muka dia macam orang Korea. Cantik. Cantik di dunia dan semoga cantik selamanya dalam syurga selepas habis forum saya dengan Yatt Hamzah. Masa ceramah saya tanya jika ada yang bukan Islam… Saya minta sesiapa bukan Islam ingin tanya pasal Islam boleh jumpa saya lepas ceramah.

Tiba-tiba dia datang bersama kawan baiknya tunggu saya dekat belakang. Terus saya bercakap dengannya. Tak sangka berbual-bual dan saya cerita padanya tentang Islam. Bila cerita dia percaya Allah dan Nabi Muhammad saw. Terus rasa seb@k.

Dia ambil langkah pertama ucap syahadah. Walau sangat berat. Allahu Akbar. Dia menang1s gembira. Baik orangnya lemah lembut. Semua yang melihat turut seb@k.

Semoga adik terus belajar dan berjaya dalam hidup kaya raya dunia dan akhirat. Menjadi contoh yang baik dalam jaga mak ayah dan bahagiakan keluarga di dunia dan akhirat. Jangan risau belajar perlahan-lahan. Ambil masa. Beri masa pada diri.

Syukur pada Allah. Allah sayang adik. Tak mungkin dapat ucap syahadah walau sekali melainkan dia Allah pilih. Tahniah adik. Semoga jadi asbab hidayah seluruh manusia.

sumber; Ebit Lew

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*