Alhamdulillah! Allah permudahkan jalan untuk adik Ainul dapat rawatan di UK, terkini Imigresen bantu siapkan pasport…

Ahmad Safiuddin Gempak.com

Satu Persatu Allah Bukakan Jalan Untuk Adik Ainul Lebih Mudah Dapatkan Rawatan

Rakyat Malaysia memang terkenal dengan sifat pemurah dan suka membantu. Alhamdulillah, baru-baru ini urusan keluarga adik Ainul dipermudahkan apabila menerima bantuan dari banyak pihak baik dari segi kewangan dan urusan birokrasi.

Terbaru, dua jam selepas bapa Ainul, Ahmad Safiuddin bertanya tentang tatacara membuat passport di Facebook, dia terus dihubungi pegawai imigresen yang menawarkan bantuan untuk memudahkan Ainul membuat passport tanpa perlu ke pejabat imigresen.

Ahmad Safiuddin juga mengesahkan mereka turut dihubungi wakil Malayia Airlines untuk menjadi pemudahcara bagi menyelesaikan urusan perubatan adik Ainul di London.

Semuanya macam Allah dorongkan jalan. Allah gerakkan hati kita semua untuk berbuat baik.

Tadi, pegawai kanan di Putrajaya mahu bantu Ainul untuk buatkan passport tanpa perlu kami pergi ke imigresen. Maksudnya, beliau dengan pegawai lain akan datang ke rumah buat passport di rumah.

Baru ni, orang ramai di Twitter minta MAS Airlines untuk benarkan Ainul naik flight ke London dan semalam Dr. dari department Medical Mas Airlines ada hubungi saya bertanya tentang keadaan sebenar Ainul untuk beliau bantu.

Satu per satu Allah bukakan jalan…

Sebak betul kami sekarang ni. Macam tidak percaya dahulunya kami ini bukan sesiapa, tetapi hari ini rata-rata masyarakat menyebut nama Ainul.

Ke mana sahaja kami pergi sekarang ini, mesti akan disambut orang. Semuanya baik hati!

Sekiranya anda ingin menghulurkan bantuan, anda boleh terus salurkan ke akaun Maybank bapa Ainul, Ahmad Safiuddin Ahmad Razak; 554110509928.

 
Sumber: Ahmad Safiuddin
 
Berita berkaitan…
 

Netizen Rayu Malaysia Airlines Terbangkan Adik Ainul Ke UK, Ini Respon Pihak Mereka…

Netizen memohon pihak Malaysia Airlines (MAS) untuk menerbangkan adik Ainul Mardiah Ahmad Safiuddin ke United Kingdom (UK) untuk bertemu pakar perubatan dan mendapatkan rawatan segera.

Membuat rayuan terbabit di laman sosial Twitter, seorang pengguna @shfiqzahari menulis agar pihak MAS dapat menerbangkan keluarga itu ke UK dalam kadar segera.

Mendapat perhatian pihak tersebut, MAS mengucapkan terima kasih kepada warga Twitter yang menghubungi mereka tentang isu ini.

“We are aware of baby Ainul’s condition and the Malaysia Airlines family will continue keeping her, and her family in our thoughts and prayers.

“We will also be reaching out to Dr. Amalina and her medical team for more information in the coming days,” respon syarikat penerbangan itu di laman rasmi Twitter mereka.

Terdahulu, Dr. Amalina dan sekumpulan pakar perubatan di UK sudah bersedia untuk merawat bayi perempuan berusia lapan bulan itu yang menghidap ketumbuhan Germ Cell Tumor di bahagian mulut.

Ada juga netizen yang turut memohon rayuan daripada Ketua Pegawai Operasi Kumpulan AirAsia, Tan Sri Tony Fernandes dan juga Neelofa selaku ahli lembaga pengarah AirAsia. 

Tweet pengguna tersebut telah mendapat hampir 9,000 retweet dan pastinya sokongan padu seluruh rakyat Malaysia.

Mereka turut sama-sama berdoa agar pihak MAS segera menerbangkan keluarga adik Ainul dan segala urusan mereka dipermudahkan.

sumber; gempak.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*