M4T1 dalam pub, wajah bertukar hitam seolah-olah hangus terbakar

tandapagar.com

Beberapa minggu lepas dapat khabar daripada salah seorang sahabat rapat yang kerap menguruskan jenaz@h yang dahsy@t-dahsy@t ni.. Maksud dahsy@t ni macam mat1 kemalangan, mat1 H1V, may@t berulat yang dah lama mat1 dan macam-macam lagi yang mat1 bukan sebab kemat1an normal.

Tengah rancak bersembang dalam group wassup (bukan membawang ye..) sedap bergurau senda tiba-tiba dia masuk dalam group.. gambar may@t hitam rentung… terbaring atas katil hospital. Tak sampai seminit pun dia bubuh dalam group kemudian dia padam balik..

Kami tanya la… sebab apa may@t ni. dan kenapa pergi padam balik… “Mayat ni ana tengah uruskan.. baru jadi.. ana padam balik supaya tak tersebar ke media… benda masih dalam kes polis” jawab kawan kami ni.. Kami istighfar banyak-banyak.. biasanya kalau dia post benda-benda pelik ni mesti ada sebab sesuatu.. so kami tanya la kenapa mayat tu…

Mat1 dalam pub, terlebih minum…

“Islam ke…” kami tanya, “Yups… kalau tengok daripada IC memang islam… sebab tu hospital panggil ana urgent untuk uruskan may@t ni…” …kami tarik nafas panjang… mat1 dalam pub… punca terlebih minum… dan may@t muka hitam.. Allahu… Kami tanya lagi untuk dapatkan kepastian sungguh-sungguh… “may@t tu memang kulit hitam atau lepas mat1 baru jadi hitam?” 

“Ma@at tu asal muka putih coklat… lepas mat1.. tu la warna dia.. macam orang mat1 kena bakar” Ramai ahli group yang tak puas hati sebab tak sempat tengok muka si mati.. pujuk punya pujuk… dia post lagi sekali muka si mati…  Sekejap je… tak sampai 15 saat selepas itu dia padam balik…

Saat kami dapat tengok tu… Allahu… tak terkeluar sepatah pun dari lidah.. hanya teringatkan janji Allah bahawa az@b kub0r pasti ada… Yang saya terkesima saat melihat mata si may@t tu.. dia punya terbeliak.. sampai nak terkeluar biji mata tu… macam orang terkejut kena ser@ngan jantung… atau macam nampak hantu… Saya tengok mata dia pun dah men@kutkan.. Fuh… huhu

Wallahualam… sebelum dia mat1 apa yang dia nampak sampai terbel1ak sedemikian rupa… Allahu… bila tengok muka may@t tu, nampak si mat1 menzahirkan ketakutan di wajahnya.. Sedih bila mengenangkan ramai rupanya anak Melayu !slam yang menghabiskan masa muda mereka dalam pub… Masih banyak rupanya kerja aku ni untuk bantu bagi faham agama kepada masyarakat…

Ya Allah… peliharalah kami dan anak cucu kami daripada disesatkan oleh f1tnah dunia dan az@b  kub0r…

Ya Allah… bimbing kami agar masa dan perbuatan kami sentiasa dalam redhaMu

Ya Allah… jadikan kami hamba yang jika ada melakukan kesalahan, cepat-cepat bertaubat minta ampun kepadaMu

Ya Allah… hidupkan hati kami dengan sentiasa ingat kepadaMu

Ya Allah… Jauhkan kami daripada hasutan setan dan nafsu yang menyesatkan

Ya Allah… mat1kan kami dalam keadaan baik yang tidak dibuka aib kami kepada yang melihat…

Sesungguhnya kami tiada sedikit pun daya dan upaya untuk menyelamatkan diri daripada disesatkan oleh musuh-musuh-Mu melainkan dengan pertolongan dari-Mu… Amiin ya Rabbal ‘Alamiin…

Sumber; PU Merico Al-Muhandis via Set jenazah lengkap dan murah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*