Berhati-hati dengan jika skrin HP retak

Keepo.me / Perak Oress

Hati2 guys! Dugaan buat adik A I.. Jari kena infection… Seminggu lebih menanggung sak1t.. Jari semakin bengkak n bernan@h.. Pegi klinik berkali2 pun tak baik2 gak.. Sudahnya kena refer hospital.. Dan kena minor operation… Doctor korek buang isi yg terkena 1nfection tu..

Puncanya, screen protector retak..dia pulak kaki game..asyik duk hadap game je…duk slide2 phone kemungkinannya ada serpihan kaca dari screen protector tu termasuk dlm jari…bila dah lama2 makin sak1t..makin bengkak.. makan ‘pa1n k1ller’ dan antibiotik pun tak lega2 jugak… pergi klinik doctor cucuk guna jarum utk tengok ade nan@h atau tak kat dalam..

Kesan cucuk tu akhirnya kena jangkitan n bernanah n jari makin bertambah bengkak serta sak1t… pergi semula ke klinik doctor refer terus ke hospital.. Dan hasilnya selepas dibed@h. Puncanya sikit je..tp kesannya kekal hingga ke akhir hayat…. Peringatan klu screen protector dah crack tu terus la g tukar…n jangan asyik sgt dgn permainan mobile game ni..

Btw get well soon la wahai adik…jangan nangis tepi bucu katil k.. tak payah susah2 nak gi hospital cuci luk@ tu. .aku pun boleh buat.. tp siap2 la pakai pempes sebelum tu..t@kut terkenc1ng terber@k je la kena tonyoh…hahaha n selamat bercuti panjang…engko suka kan mc kan….haaa mc la puas-puas…

Sumber; eishhh via Perak Press

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*