Dr Ridhuan Tee – Bila Melayu Jadi PETU4LANG, Ingatlah Nasib Mal@ng P4LEST1N

Apabila ada Melayu mengkhianati bangsanya sendiri demi wang ringgit. Jangan sampai kita jadi seperti Palestin…

Tindakan menjual mykad atau kad pengenalan untuk mendapat habuan dunia atau wag ringgit oleh pegawai Jabatan Pendaftaran Negara (JPN),  adalah suatu perkara yang tidak boleh dimaafkan sama sekali. Pengkh1anatan besar kepada agama, bangsa dan negara

Berapa ramai yang telah diberikan mykad sebegini?

Suruhanjaya atau RCI mesti ditubuhkan untuk siasat perkara ini hingga ke akar umbi. Tarik balik mykad tersebut! Ultrakiasu ini mesti dihantar balik ke negara asal. Jangan hanya tangkap orang yang menerima rasu@h. Per@suah atau ultrakiasu yang memberi r@suah mesti dihuk0m sama.

Sedarlah wahai Melayu yang bekerja di bahagian perkhidmatan krit1kal seperti di JPN, Imigresen, Polis dan agensi penguatkuasa seperti PBT dll. Jangan engkau gadaikan maruah negara dan tanah bertuah ini yang berasal usulkan Melayu ini, demi wang ringgit atau kesenangan duniawi.

Ingat! Kamu tidak akan dapat kembali apa yang telah terlepas. Ambillah pengajaran apa yang terjadi di P@lest1n. Jangan sampai berulang di negara bertuah ini…

Berita terkini daripada PDRM…

Polis buru saki-baki anggota s1ndiket MyKad, sijil lahir tak sah

GEORGE TOWN, 12 Muharram 1441H, Khamis – Polis sedang mengesan beberapa lagi anggota sind1ket yang disyaki terbabit dengan aktiviti pengeluaran sijil kelahiran dan kad pengenalan (Mykad) secara tidak sah, dipercayai didal@ngi pegawai kanan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) Pulau Pinang.

Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk T. Narenasegaran hari ini, berkata, masih terdapat lagi saki baki anggota sind1ket berkenaan yang dipercayai masih bersembunyi ketika ini dan siasatan lanjut berhubung kes itu masih dijalankan.

“Walaupun enam orang, termasuk pegawai kanan JPN yang dipercayai dal@ng utama sindiket berkenaan telah didakw@ di mahkamah hari ini, polis masih menjalankan siasatan lanjut kes berkenaan kerana kami percaya masih terdapat lagi anggota sind1ket berkenaan.

“Polis juga sedang mengesan pembeli Mykad dan sijil kelahiran daripada s1ndiket itu dan meminta mereka yang pernah membeli (dokumen-dokumen pengenalan ini) untuk tampil membantu siasatan,” katanya kepada pemberita, selepas Majlis Pelancaran E-Bicycle dan Penugasan Strategik Unit Polis Pelancong di Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang di sini.

Baca lanjut di pautan di bawah…

Polis buru saki-baki anggota sindiket MyKad, sijil lahir tak sah

Sumber; Mohd Ridhuan Tee Abdullah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*