Alhamdulillah, Coretan Kesyukuran Frontliner HTAA, Kuantan

Allahuakbar !! Takbir Syukur Alhamdulillah. Bye bye memori C0vid 19, 16 march 2020 – 29 april 2020
ward teratai 2c hospital tengku ampuan afzan, kuantan.

Sayuuu bila tengok ward kami dah lengang tiada patient pesakit covid19. dah takde dengar suara laungan azan ,ayat suci al quran dan solat berjemaah. ward lain masih ada cuma beberapa ward sahaja ditutup disebabkan kes di pahang semakin menurun.

Terkesan di hati rindu saat ade mereka yang muliakan agama mu -YA ALLAH walaupun diuji di asingkan dari keluarga dan masyarakat sekeliling. Seb@k apabila malam 4 ramadhan mereka menunaikan terawih diketuai imam pesak1t tabligh dan di akhiri dengan tazkirah yang terkesan di hati para pesak1t dan juga kami frontliner yang bertugas.

I will miss this moment. kenangan indah menjaga pesak1t C0vid19. kluster tabligh , adik tahfiz , uia, tudm. Terima kasih kerana dikurniakan pengalaman dan kenangan yang paling berharga. semoga kite jumpa lagi di lain masa. maaf atas kekurangan yang ada. semoga kite semua dikurniakan kesihatan yang baik.

   

Semoga semua ward ward lain akan clear dan dikosongkan. masih ada lagi beberapa ward yang masih buka and di negeri lain beransur kurang pesak1t C0vid19. Semoga C0vid19 zero case dan kite boleh beraya bersama family.

Thanks a lot untuk team 2c yang sukarela berj1had demi merawat patient covid.tq team covid 2c.  Walaupun baru kenal berbeza tempat betugas sebelum ni ada yang di ward, klinik dan hospital lain . kite sama sama bantu membantu dalam memberi perawatan pesak1t covid 19 . We are fighter!!
Tahniah sebab kita berjaya melawan C0vid19. Tahniah sebab kite hampir ke bebas C0vid19.

Dan last sekali alhamdulillah baju berlapis lapis bukan baju raya kami 

Credit : @Rabiatul Adawiyah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*