Setahun Uncle Aziz Lee Lafaz Syahadah; Ada Kisah SED1H Yang Disembunyikan…

Menang1s lepas subuh sebab dapat jumpa uncle Aziz Lee. Saya bawa masuk Islam 4 Ramadhan tahun lepas. So dah 2 kali Ramadhan. Walau umur 75 tahun kerana sakit 3 hari tak puasa katanya. Jalan kaki pergi solat Jumaat setiap minggu. Beliau baru kena park1nson, mata dah tak nampak sangat dan tulang belakang sak1t. Allahu.

Uncle Lee jika susah tak pernah minta duit. Beliau peluk saya. Katanya dalam hidup saya rindu ustaz. Saya sayang u sangat macam keluarga sendiri. Saya dah tua tiada sesiapa dalam hidup saya. Hari-hari saya doakan u ustaz. Allah mesti tolong u. Allah mesti tolong u. Terus saya menang1s dengar ayat tu.

Saya beri duit belanja dan minta bank akaun. Dia tak nak. Saya paksa baru dia ambil. Kami sarapan sama-sama hari ini. I rindu nak jumpa nak peluk anak-anak u. Sebab ayah dia selalu tolong saya. Kita berkeluarga kerana Islam.

U jaga anak baik-baik yer. Bawa kereta perlahan-lahan. Dulu saya salah, kerja kuat hantar anak sekolah pandai-pandai tapi kurang beri masa dan kasih sayang. Bila dah besar mereka tak ingat saya walau kerja hebat. Bukan salah mereka tapi salah saya sendiri. Isteri saya men1nggal masa anak kecil. Saya sibuk kerja bagi duit lupa bagi masa dan kasih sayang. Dia orang baik-baik dan dah berjaya. Ingat tau beri masa kasih sayang pada keluarga, isteri dan anak-anak.

U ingat tau beri masa dan peluk isteri dan anak-anak. Saya syukur sebab jumpa u ustaz. Dan sekarang hidup saya bahagia sebab Tuhan ada. Bila susah atau sed1h saya minta pada dia Allah. Allahu Akbar kabira. Allah Maha Besar. Rindu uncle Aziz Lee kerana Allah. Saya dapat rasa betapa dia rindukan anak-anaknya. 

Saksikan video…

Sumber; Ebit Lew

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*