Masya Allah, Belum Sempat Mendaftar PengIslamannya, Beliau Telah Terlebih Dahulu Mendaftar Ke Syurga…

Masya Allah, Tabarokallah, sebuah portal media sosial dari seberang melaporkan bahawa seorang lelaki telah menghembuskan nafas terakhirnya hanya selepas 4 jam melafazkan SYAHADAH! Allahu Akbar, alangkah bertuahnya beliau kerana dipilih Allah untuk bersyahadah yang menyucikan beliau kembali kepada FITRAH seolah-olah bayi yang baru dilahirkan.

Dan selepas beberapa jam pergi mengadap Ilahi… D0sa apakah yang sempat dilakukannya dalam masa 4 jam bersyahadah? Berbahagialah Pak Ferdinand di alam sana kerana engkau adalah insan terpilih. Kami yang Islam sejak turun temurun ini yang bergelumang dengan d0sa belum tentu lagi bagaimana kesudahannya…

Ikuti catatannya…

Bismillah, 1nnal1llahi wa 1nnailaihi roji’un…
Alhamdulillah, betapa beruntungnya pak Ferdinan Sumarauw Daniel, 4 jam lebih setelah syahadat beliau Allah panggil. Beliau syahadat hari pukul 15:00 dan men1nggal pukul +/- 19:30, dan dikuborkan malamnya.

D0sanya hanya dihisab 4 jam, Dan dalam 4 jam lebih itu dah termasuk mandi besar, wudhu dan ngobrol tentang Islam, sisanya tetiba bapak sak1t di dada dan men1nggal, belum sempat mendaftar surat mualaf, belum sempat mengganti KTP dan KK, registrasi ke syurga lebih cepat.

Sungguh happy ending yang membuat kami sekejab takjub dengan cara Allah menyelamatkan hambaNya, maasya Allah tabaarakAllah. Bagaimana dengan kita? Wallahua’lam. Semoga bermanfaat sharing nya

Sumber; Steven Indra via Mualaf.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*